sâmbătă, 14 februarie 2015

Cum se realizeaza diagnosticarea unui laptop

Indiferent ca utilizati un laptop mai vechi sau unul de ultima generatie, problemele uzuale pot aparea in egala masura la ambele modele. In momentul in care observati anumite neconcordante in functionare, este foarte important sa stiti cand trebuie sa apelati la un personal autorizat.

O serie de probleme pot fi remediate de insusi utilizatorii de laptop-uri, prin intermediul programelor doctor sau de depanare, care va ofera toate informatiile si pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a remedia o buna parte dintre problemele functionale aparute. In momentul in care problema sesizata cu ajutorul programelor test este destul de grava, utilizatorii de laptop-uri au la dispozitie varianta comandarii on line a piesei defecte, sau se pot prezenta cu laptop-ul direct la un service laptop specializat, unde un personal autorizat va remedia problema intr-un interval destul de scurt.

 In general un utilizator de laptop poate remedia anumite probleme sau disfunctionalitati, cele de ordin general, am putea spune, deoarece, pasii care trebuie urmati sunt indicati intr-un mod foarte simplu si usor de realizat.

De regula, primul lucru care trebuie facut este restartarea laptop-ului, dar de multe ori acest lucru se dovedeste inutil. Alti pasi care sa va poata ajuta sa depanati un laptop pot fi resetarea acestuia la o stare anterioara, lansarea unui program de diagnosticare si goirea memoriei.

In anumite situatii, cand un laptop incepe sa functioneze mai incet, repornirea se poate dovedi destul de utila. Aceasta solutie este recomandata de fiecare data cand laptop-ul se blocheaza sau se misca mai incet decat de obicei. O simpla apasare a unei combinatii de taste (Ctrl Alt Del) poate fi suficienta, deoarece duce la aparitia unei ferestre cu mai multe optiuni referitoare la inchiderea unor programe care ruleaza simultan. Solutia restartarii este disponibila si in meniul START a unor versiuni de Windows, aceasta aparand in centrul ecranului sau in stanga jos.

De obicei, foarte multe modele de laptop-uri au integrat un foarte bun instrument de diagnosticare, care poate fi accesat destul de simplu de catre orice utilizator. Apasarea tastei F12 in momentul in care apare logo-ul, va duce la aparitia unui meniu, din care trebuie sa selectati Diagnostics. Odata aleasa aceasta optiune, are loc a ampla analiza a hardware-ului, facuta in scopul identificarii unor eventuale probleme.

In general, pasii oferiti de catre programele de depanare rezolva, mai mult sau mai putin, anumite probleme de ordin general, iar unde nu se poate face nimic este multumitor faptul ca acestea functioneaza ca niste testere functionale care pot determina chiar anumite componenete care nu functioneaza corespunzator. Pe baza sfaturilor oferite, utilizatorii pot merge la service, unde sa prezinte exact problemele identificate, iar acestea vor fi remediate de catre un specialist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu